О пројекту
Вести
Услуга помоћи у кући
Медијатека
Центар знања
Контакт


29. јануар 2015.
Жабари
Консултације о пружању услуге ПУК
током 2015. године




У Жабарима је данас одржан састанак руководства Општине Жабари, пружаоца услуга помоћ у кући из јавног и цивилног сектора и заинтересованих грађана. Тема састанка била вођење званичних консултација кључних актера и грађана о пружању услуга помоћ у кући на подручју Општине Жабари током 2015. године.

Скуп су водили Саша Беговић председник Скупштине општине, Драгослав Благојевић заменик председника општине и Слађана Мрвовић директор ЦСР Жабари. Излагачи су позитвно оценили остварене резултате и представили информације о осигурааним и очекиваним изворима обезбеђења услуга ПУК у наредном периоду.

Том приликом скуп је упознат са низом релеватних питања. Кроз пројекат "Развој свеобухватног система подршке самосталном живљењу у заједници у Централној Србији" услуга помоћ у кући намењена је особама са интелектуланим и менталним сметњама услед којих нису у стању да самостално живе у својим домовима без редовне помоћи у активностима дневног живота - бити пружана до краја 2016. године. Услуга ПУК за старе пружана кроз пројекат "Изградње одрживих услуга, послова и организација" који се окончава следеће недеље, имаће одрживост кроз финансирање из буџета локалне самоуправе те ће се тиме такође покрити пружање услуга у току целе 2015. године. Услуга ПУК за децу са сметњама у развоју има осигурано пружање до марта, за њу локална самоуправа је спремна да обезбеди суфинансирање али се нада и суфинансирању од стране ресорног министарства које по традицији почетком године расписује конкурсе за рзавој социјалне заштите на коме учествују локалне самоуправе.

Председник Скупштине општине Жабари господин Беговић је истакао да одличне пројекције и чињенице у погледу обезбеђења услуга ПУК током 2015 године, траже и високу одговорност свих који непосредно пружају услуге.

"Сви који пружају услуге мора да свој посао раде добро и одговорно. Општина као наручилац услуге и финансијер очекује да сви који раде са корисницима то раде максимално квалитетно. Услуга се пружа због корисника и они морају да то осете и буду задовољни."

<<< повратак на страну вести